Gyermekek nyári felügyeletét biztosítják

Önkormányzati nyári napközi táborokat szervez július második hetétől három turnusban Paks Város Önkormányzata és a Paks Kistérségi Szociális Központ. Mindegyik turnusban 50-50 gyermek tud majd részt venni, akiknek a szervezők a színes programok mellett háromszori étkezést is biztosítanak.

Az idén Erzsébet Táborra már csak a tankerületi központok fenntartásában működő általános iskolák, valamint az egyházi fenntartású köznevelési intézmények pályázhattak. Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón azt mondta, fontos, hogy biztosított legyen az általános iskolás korú gyermekek nyári felügyelete, a családok segítése érdekében így önkormányzati nyári napközi táborok megszervezéséről döntöttek.

Forrás: TelePaks

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy Paks Város Önkormányzata a Paksi Kistérségi Szociális Központ együttműködésével három turnusban tart tábort. Az első július 8–12-ig, a második július 15–19-ig, a harmadik július 22–26-ig tart majd. A táborok helyszínei a Paksi Kistérségi Szociális Központ (Paks, Ifjúság útja 4.) és a Csengey Dénes Kulturális Központ (Paks, Gagarin utca 2.) lesznek. Egy-egy turnusba 50-50 paksi lakcímmel rendelkező általános iskolás gyermeket tudnak fogadni. Elhangzott, hogy a szervezők megpróbálják minél változatosabbá tenni a három hét programját, az eddigiekhez hasonlóan lesznek kézműves- és sportfoglalkozások, strandolás és mozilátogatás. A felügyeletet a szervezők reggel 7:30-tól délután 16:30-ig tudják biztosítani.

Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ intézményvezetője arról tájékoztatott, hogy az eddigiekhez képest változik a jelentkezés. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok gyermekei előnyt élveznek mind a jelentkezést, mind pedig az önköltséget illetően. Ez azt jelenti, hogy az ellátásban részesülők nemcsak korábban, május 6-án és 7-én adhatják be a turnusokra a jelentkezésüket, hanem azt is, hogy a tábor költségéből jelentős részt átvállal tőlük az önkormányzat, így heti ezer forint hozzájárulási díjat kell fizetniük. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülők esetében a tábor díja az előzetes tervezés alapján nyolc-tízezer forint között alakul, ami az étkeztetés díját jelenti. Ők május 8-án és 9-én jelentkezhetnek a kiválasztott turnusokra. Esetükben a jelentkezés sorrendje lesz a mérvadó.

A jelentkezési lapok letölthetőek a www.pkszk.hu oldalról, vagy a Paks Kistérségi Szociális Központ Facebook-oldaláról. A jelentkezések elbírálásának határideje 2024. május 10. Bővebb információ Fodor Melinda táborvezetőtől kérhető a 75/830-487-es telefonszámon.

Forrás: TelePaks archív