Nyilvántartásba vették a jelölteket

Négy polgármesterjelölt, valamint a nyolc egyéni választókerületből hat esetében három, kettőben pedig négy képviselőjelölt közül választhatnak majd a választópolgárok a június 9-i önkormányzati választáson. A helyi választási bizottság nyilvántartásba vette a jelölteket, és kisorsolta a szavazólapi sorrendeket.

Dr. Sátor Vera, a helyi választási iroda vezető-helyettese tájékoztatása szerint a helyi választási bizottság ülésein az ajánlóívek leadása után döntöttek a polgármesteri, a választókerületi, valamint a nemzetiségi (német, ukrán, roma) jelöltek és a települési kompenzációs listák nyilvántartásba vételéről, továbbá kisorsolták a szavazólapi sorrendeket az önkormányzati választásra. A választópolgárok június 9-én négy polgármesterjelölt, valamint a nyolc egyéni választókerületből hat esetében három, kettőben pedig négy képviselőjelölt közül választhatnak majd. A polgármesterjelöltek a sorsolás eredményeként a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Szabó Péter Fidesz–KDNP, Janecska Zoltán Mi Hazánk, Pruzsina Ákos független, Heringes Anita Paksi Deák Ferenc Egyesület. A helyi választási bizottság feladata lesz a Nemzeti Választási Irodától megkapott szavazólapok adattartalmának jóváhagyása. A helyi választási bizottság határozatai elérhetők a paks.hu oldalon a választási információk menüpont alatt.

Az európai parlamenti választással kapcsolatos hír, hogy kisorsolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a választásra bejelentett listák szavazólapi sorrendjét, írják a valasztas.hu oldalon. A sorsolást követően az európai parlamenti választásra bejelentett EP-listák szavazólapi sorrendje a következő: 1. Megoldás Mozgalom, 2. LMP – Magyarország Zöld Pártja, 3. Demokratikus Koalíció – Magyar Szocialista Párt – Párbeszéd – ZÖLDEK, 4. Második Reformkor Párt, 5. Mindenki Magyarországa Néppárt, 6. Momentum Mozgalom, 7. Fidesz-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, 8. Jobbik – Konzervatívok, 9. Új Alternatíva Párt, 10. Tisztelet és Szabadság Párt, 11. Magyar Kétfarkú Kutya Párt, 12. Mi Hazánk Mozgalom, 13. Nép Pártján. Az EP-választás szavazólapjának adattartalmát azután hagyja jóvá az NVB, hogy minden bejelentett lista nyilvántartásba vétele tárgyában hozott határozat jogerőre emelkedett.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív