Sportágbemutatót tartott az ASE

2000 óta május 6-a a magyar sport napja, amelyre idén is készült programmal az Atomerőmű Sportegyesület. A szakosztályok és egyes szakcsoportok nyitott edzésekkel és bemutatókkal várták az érdeklődőket.

Visszautazva az időben arra is választ kapunk, hogy miért pont ezen a napon ünnepeljük a magyar sportot, az elért sikereket, magát a mozgás örömét. A magyar sporttörténelemben 1875. május 6-án rendeztek első alkalommal szabadtéri sportversenyt. A Sportegyesületek Országos Szövetsége 2000 óta ezen a napon minden évben megemlékezést tart.

Forrás: TelePaks

Az Atomerőmű SE több alkalommal készült már programmal erre a napra. Így volt ez idén is. Dr. Kovács Antal, az egyesület elnöke kiemelte, azzal a filozófiával, ami az elmúlt években egyre inkább teret nyert, hogy az élsport és a szabadidősport egyaránt fontos és nem lehetnek meg egymás nélkül, az ASE is azonosul. – Akár kupát vagy bajnokságot nyert a kosárcsapat, vagy az olimpián vitézkedtünk, az ASE-nak akkor is nagyon fontos volt a szabadidősport széles bázisa, s most van egy dedikált nap, amikor ezt meg tudjuk ünnepelni – emelte ki a sportvezető. Ezen a jeles napon a csónakháztól a tekézőig nyitott kapukkal és bemutatóedzésekkel várta a különböző korosztályok képviselőit az egyesület. Sikeres sportos délután volt.

Forrás: TelePaks

Dallos Tibor