Levendulaszüretre invitálnak

Levendulaszüretre invitálják az érdeklődőket a LevenDuna ültetvényre, a Sánchegyre. A bioültetvényen egy hektáron várja szedhető levendula a szüretelőket. A francia levendula szörpnek, süteménybe is szedhető, közben gyönyörködhetnek a dunai panorámában, valamint fröccspont is lesz. A kicsi levendulatartó táska ára ezer, a nagy aratótáska ára kétezer forint (készpénzben fizetendő), melyek teleszedhetők. Gyerekeknek 6 éves korig ingyenes. Ajánlott kalapot, hideg innivalót és naptejet vinni, főleg, ha gyerekekkel érkeznek.

Időpontok:
Június 7., 8., 9. (péntek, szombat, vasárnap) 9-18 óráig
Június 10., 11., 12., 13. (hétfőtől csütörtökig) 15-18 óráig.
Június 14., 15., 16. (péntek, szombat, vasárnap) 9-18 óráig.
Az időjárás miatt változás előfordulhat.

Levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása, tépése a bokrok sérüléséhez vezet. Amennyiben megoldható, mindenki vigyen magával ollót vagy metszőollót. Metszőolló kölcsönözhető letéti díjért (mely visszajár). Fotózkodni, szelfizni lehet. Nyitvatartási időn kívül zajló fotózáshoz bérelhető a terület, ehhez külön bejelentkezés szükséges.

Forrás: a LevenDuna Facebook-oldala

Kérik, hogy aki autóval érkezik, parkoljon le a Paksi Halászcsárda környékén, a Kömlődi utca végénél, onnan egy kisebb sétával a Kömlődi utcán, majd jobbra tartva érhető el az ültetvény.