Teherautóval ütközött a Toyota

Teljes szélességében lezárták a 6-os főutat csütörtökön Dunakömlőd határában, ahol teherautóval ütközött egy személygépkocsi. A balesetben az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben megsérült.

A Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferense arról számolt be, hogy egy személygépkocsi a hóátfúvás miatt megcsúszott és áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd összeütközött egy Dunaföldvár irányából Paks felé tartó tehergépkocsival. A baleset reggel 7 órakor, a 6-os számú főút 92-es és 93-as kilométerszelvénye között történt. Az elsődleges információk szerint a személyautó vezetője 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett – mondta Heisler Judit hozzátéve, hogy a helyszínelés teljes útzár mellett jelenleg is tart. Az említett szakaszt az M6-os autópályán, illetve Madocsa irányában kerülhetik ki a közlekedők.

A fenti útszakaszon korábban egy kamion a hóátfúvás miatt árokba csúszott, egy személygépkocsi pedig közlekedési táblának ütközött. Ezekben a balesetekben személyi sérülés nem történt.

Veszélyes hóátfúvásokra a 6-os út több szakaszán is számítani kell: a 92-96-os kilométer között, a 118-as km-nél Paks és Dunaszentgyörgy között a Püspökdombnál, a 63-as főúton Kajdacs és a kölesdi körforgalom közti területen, illetve Nagydorog és Bikács között. Az arra közlekedők fokozott figyelemmel közelítsék meg a fentiútszakaszokat, mivel a hóátfúvások miatt az utak burkolata csúszós.