A beruházás volt a téma a vállalkozói fórumon

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására számolt be a Paks II. beruházás aktualitásairól Süli János tárca nélküli miniszter, dr. Becskeházi Attila államtitkár és Lenkei István vezérigazgató Szekszárdon, számolnak be róla a Paks II. Zrt. honlapján.

Forrás: paks2.hu

Mint írják, Süli János beszélt a vállalkozói fórum vendégeinek a régiót érintő térségfejlesztési feladatokról és kitért az atomenergetika nemzetközi helyzetére. Elemezte az Európa- és világszerte tapasztalt energiaár-robbanás okait és következményeit, valamint felhívta a figyelmet a német energiapolitika következményeire, kitérve rá, hogy Berlinben közel ötször annyit fizet a lakosság egy kilowattóra áramért, mint hazánkban.

Becskeházi Attila a projekthez kapcsolódó beruházásokról és annak keretrendszeréről adott tájékoztatást, ismertetve többek közt a 2020-ban lehatárolt, 99 települést magába foglaló Közép-Duna Menti Kiemelt Térség fejlesztési céljait, illetve a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség feladatait. Az államtitkár arról is beszélt, hogy milyen eszközökkel segítik a magyar vállalkozások projektbe való bekapcsolódását.

Lenkei István a beruházás aktualitásairól tartott előadásában rámutatott, hogy a közelmúltban számos fontos engedélykérelmet nyújtott be a társaság, köztük a hosszú gyártási idejű berendezések dokumentumait és az 5. blokki reaktorépület, illetve az ahhoz tartozó nukleáris sziget épületeinek terveit. Kitért arra is, hogy a Paks II. Zrt. határidőre elvégezte azokat január 31-ig esedékes feladatokat, amiket a hatóság a létesítési engedélyezés hiánypótlási eljárásában előírt, olvasható a paks2.hu oldalon.