Államtitkári elismerés az egyetemnek

Szakmai egyeztetést folytatott dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár június 5-én a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE).

Dr. Hankó Balázs államtitkárt a Dunaújvárosi Egyetemen Süli János a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Magyar András polgármesterjelölt, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Benkó Marcell a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány főigazgatója, kuratóriumi tagja és dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora fogadták.

Fotó: DUE

Süli János kuratóriumi elnök kiemelte, hogy az egyetem keretein belül sikeresen működik a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum, valamint, hogy az elmúlt években rendkívül magas volt az első helyes jelentkezők a száma az egyetem különböző szakjain. A DUE műszaki területe töretlenül nagy népszerűségnek örvend. Hangsúlyozta, hogy sok fiatal választja az anyagmérnöki és a gépészmérnöki alapképzést is.

Dr. Hankó Balázs államtitkár megerősítette, hogy a Dunaújvárosi Egyetem az egyik leggyorsabban fejlődő felsőoktatási intézmény az országban. Az egyetem vezetése felé elismerését fejezte ki, és ismételten hangsúlyozta, hogy jó döntés volt, amikor Magyarország Kormánya a főépület felújításához támogatását nyújtotta.

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora kiemelte, hogy 2023-ban 1172-en jelölték első helyen a DUE-t, ami akkor óriási hullámnak tűnt, ám az idei 1453 fős létszám a tavalyit is meghaladta. A fejlődést nemcsak a jelentkezők számának emelkedése támasztja alá, hanem az egyetemen folyó infrastrukturális fejlesztések és beruházások is.