Hírek röviden

Hétfőtől Tolna megyében tizenegy új tűzoltó kezdte meg szolgálatát, közülük hatan Dombóváron, öten Pakson álltak munkába. A napokban ezernégyszázan, a rendőrség, a Készenléti Rendőrség, illetve a katasztrófavédelem állományának újdonsült tagjai tettek tiszthelyettesi esküt Budapesten.

Állománygyűlésen értékelte a 2013-as esztendő munkáját a Paksi Rendőrkapitányság. Ahogy az eseményen elhangzott, 60-ról 140-re nőtt az olyan esetek száma, amikor a bűncselekmény elkövetése után közvetlenül elfogták a tetteseket. Mintegy 150-200 elzárással sújtható, tulajdon elleni szabálysértés történt tavaly az illetékességi területhez tartozó 14 településen, ide tartoznak az erdőn-mezőn elkövetett, illetve bolti lopások, írja a fortunaradio.hu. Ezek felderítésében nagyon eredményesek a paksiak: míg az országos átlag 20, addig a paksi kapitánysági eredménye 50 százalék körüli. A jövőben az erőműbővítésre való felkészülés lesz a kiemelt feladat.

Több mint háromszáz felvételiző jelentkezett be a február 28-i szóbeli vizsgára az ESZI-ben. A már korábban megírt felvételi felmérőn és a szóbeli meghallgatáson szerzett pontok, valamint az ún. hozott pontok összesítése után derül fény arra, hogy ki az a 120 tanuló, aki felvételt nyert az intézménybe.

A csaknem három hónapos téli szünet után pénteken a Puskás Akadémia FC–MVM-Paks mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I., azaz ezzel a találkozóval kezdődik el a tavaszi idény.