Menekültek érkeztek Ukrajnából Paksra

Több mint ötven Ukrajnából érkezett menekültet szállásolnak és látnak el jelenleg a paksi önkormányzat által fenntartott Prelátus kúriában és a Cseresznyéskert Erdei Iskolában. Az étkeztetésükről, egészségügyi ellátásukról gondoskodik a város, tájékoztatott Szabó Péter polgármester és Borbás László a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója sajtótájékoztatón.

Szabó Péter polgármester. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Mint elmondták, kedden (03.08.) hajnalban 39 menekült érkezett Ukrajnából Paksra, akiket a Cseresznyéskert Erdei Iskolában szállásolt el az önkormányzat, velük együtt jelenleg 44-en vannak az intézményben. Szabó Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy emellett a Prelátust jelölte ki az önkormányzat menekültek elhelyezésére, oda kilencen érkeznek.

Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója azt mondta, hogy különféle szolgáltatásokkal segítik a menekülteket (tájékoztatás, információszerzés, adományok stb.), teljes körű ellátást nyújt számukra az önkormányzat az intézmények összefogásával. Hozzátette, hogy a lakosság adományait is el tudják juttatni a menekülteknek, jelenleg tartós élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, a gyerekeknek írószerre, színezőre, gyurmára van a legnagyobb szükség.

Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A paks.hu honlapon olvasható egy tájékoztató Adományozási lehetőségek az Ukrajnából érkezett menekültek megsegítésére elnevezéssel (hirdetmények/közzétételek rovat), ebben arról vannak információk, hogy hova, mit lehet vinni, mire van szükség. A tájékoztatót a szükségletekhez igazodva folyamatosan frissítik. A tájékoztató ide kattintva is elérhető.

Paks városa több módon nyújtott/nyújt segítséget, erről szóló korábbi cikkeinket itt, itt, itt és itt olvashatják.